skip to Main Content

Beter licht, gezonder, beter afgestemd op de ruimte

Inmiddels zijn er LED lampen verkrijgbaar in veel verschillende vormen, lichtsterktes, kleuren en “warmte”. Zo is er wel een LED lamp, spot, strip of paneel voor ieder gewenste situatie, van slaapkamer tot bedrijfshal of straatverlichting. Neem een kijkje in de winkel op deze website om een indruk te krijgen van ons leveringsprogramma. Dit is echter slechts een deel van wat er beschikbaar is. Door onze direct contacten met de fabrikanten zijn er echter nog veel meer varianten beschikbaar.

Er zijn veel LED lampen te koop, van bij de drogist tot de bouwmarkten. Helaas is de kwaliteit van deze LED’s vaak niet optimaal. Wij selecteren alleen de producten die dimbaar zijn, een hoog rendement hebben, en een hoge CRI (Colour Rendering Index), ofwel kleur-echtheid. Witte LED’s produceren in de basis een blauw-achtig (ultraviolet) kleur, dat met filters in kleur-temperatuur verlaagd word tot de gewenste “warmte”. Om een goede kleur-echtheid te hebben, moet de LED een CRI-waarde hebben dat hoger is dan 80. Al onze lampen voldoen of overtreffen deze norm.

Een belangrijke eigenschap van LED verlichting is dat het dezelfde kleur, helderheid en warmte behoud over een veel langere periode. Iedereen die halogeen spots in de kamer, of TL-buizen op kantoor heeft zal bekend zijn met het fenomeen van kleurverschillen na verloop van tijd. Oudere spots gaan tegen het eind van hun leven feller branden, terwijl TL-buizen en spaarlampen juist het omgekeerde doen. In representatieve ruimtes zoals showrooms of winkels is dit zeer ongewenst. Door gebruik van LED’s is dit probleem verleden tijd.

Neem contact op met ons voor meer informatie over de licht-eigenschappen van LED lampen.

 

Back To Top