skip to Main Content

Kostenbesparing 500x350Kostenbesparing door inzet LED verlichting

De aanschafprijs van LED verlichting is doorgaans hoger dan vergelijkbare gloei- of spaarlampen, maar toch zijn in het gebruik LED lampen aanzienlijk goedkoper. Dit komt voornamelijk door veel minder energieverbruik en veel langere levensduur. Het stroomverbruik van een LED lamp is ongeveer 10% van een vergelijkbare gloei- of halogeen lamp, en ongeveer de helft van dat van spaar- of TL-verlichting. Met deze gegevens kunt u zelf inschatten welke besparing u kunt realiseren in uw woning of bedrijfspand.

Naast het directe voordeel dat is te behalen op energieverbruik, bespaart u ook op onderhoud- en vervangingskosten. De levensduur van een gewone halogeen spotje (GU10) word vermeld als 2000 uur, maar zoals iedereen weet, moeten ze ongeveer na een jaar vervangen worden. Een vergelijkbare LED spot heeft een levensduur van 10- to 20.000 uur en gaan dus jaren mee. Het gevolg is dat de levensduur van een LED lamp ongeveer 5- to 10 keer de levensduur is van een gewone lamp.

Voor particulieren, die zelf de lampen vervangen zijn de kostenbesparingen beperkt tot energiebesparing en besparing op vervangende lampen, maar bedrijven besparen nog meer omdat de electriciën of klusjesman niet regelmatig hoeft te komen om de lampen te controleren en te vervangen.

Opsommend, kostenbesparing van LED verlichting zijn:

  • 50-90% energiebesparing
  • vervangingskosten 2- tot 5 x gewone lampen
  • Onderhoudskosten (onderhoudsmonteur uurloon)

Neem contact op met ons, en laat vrijblijvend een berekening maken van de potentiële besparing. (Let op: vanaf 50 lampen)

 

Back To Top