skip to Main Content

Milieuvriendelijk 500x350Milieuvriendelijk, minder Co2

Omdat LED verlichting 50-90% minder elektriciteit verbruiken, hoeft er navenant minder elektriciteit opgewekt te worden, en wordt er ook aanzienlijk minder Co2 geproduceerd. Overstappen op LED verlichting is niet alleen beter voor uw portemonnee, het milieu, en eventueel uw geweten. Verlichting dat 24 uu per dag moet branden, zoals veligheidsverlichting, gangverlichting enz., zijn nu niet meer een aanslag op uw bankrekening en het milieu. Waar eerder een gloeilamp van 40W moest branden, volstaat nu een LED lamp van 4W.

TL- en spaarlampen zijn in werkelijkheid zogenaamde “kwik-damp”-lampen. Deze lampen zetten kwik in de lamp om in kwik-damp, dat gaat fluoresceren als er een stroom doorheen gaat. Hierdoor komt ultra-violet licht dat door de witte fosforlaag omgezet word in gewoon wit licht. Door het kwik in deze lampen zijn ze geclassificeerd als chemisch afval, dat schadelijk is voor het milieu.┬áHoewel bij de fabricage van LED lampen onder andere lood en arsenicum gebruikt worden, zijn de hoeveelheden klein, en daardoor zijn deze lampen aanzienlijk minder schadelijk voor het milieu. Door de veel langere levensduur hoeven ze ook veel minder vaak vervangen te worden, waardoor er ook veel minder bij het afval terecht komt.

In de meeste gevallen kan een standaard gloei-, spaar- of TL lamp direct zonder verdere aanpassing vervangen worden met een vergelijkbare LED lamp.

Wilt u meer weten over de milieu aspecten van LED verlichting? Neem dan contact met ons op.

 

Back To Top